Euforia Jatuh Cinta–Cinta Ibu Kepada Anaknya

Ratna Imani cuma mahasiswa pendidikan Bahasa dan sastra Jawa dapet beasiswa Djarum.masak sih?Ini mimpi ga ya?

Padahal dari ribuan orang yang daftar dari berbagai Universitas di Indonesia, kok aku bisa kepilih Ya?kadang masih ga percaya sih.

Waktu dapet pemberitahuan itu dari kakak angkatan  Beswan angkatan 26 bener-bener kaya terbang kelangit dech. Berasa jadi burung nih.hehe

Rasanya seneng campur ga nyangka campur-campur pokoknya. Kegalauan nunggu pengumuman udah hilang. Orang yang pertama kali aku kasih tau so pasti My Mom. Soalnya aku percaya kalau ini semua berkat doa My Mom. Critanya flash back nih ya. Pas lolos seleksi administrasi aku baru bilang ma My Mom kalo daftar Beasiswa Djarum. Soalnya pas daftar tu cuma modal nekat plus iseng doang. Waktu aku bilang ikut daftar Beasiswa Djarum tu My Mom bilang kalau setiap solat beliau berdoa biar aku ketrima. Aku tau soalnya My Mom berharap banget aku dapet Beasiswa, itung-itung meringankan beban kuliah juga. Seumur hidupku aku ga pernah liat My Mom tu nangis waktu berdoa habis shalat. Tapi pagi itu saat shalat subuh  aq liat pas My Mom berdoa beliau sampai menitikkan air mata. Baru ini aku ngrasain Euforia Jatuh Cinta with My Mom. Liat My Mom nangis tu rasanya ga karuan. Padahal aku kadang suka ga menghargai apa yang udah My Mom lakukan untuk aku. Karena ga kuat aku ikutan masuk kamar trus ikutan nangis. Ga nyangka banget, ternyata cinta seorang ibu pada anaknya memang begitu besar.

Memang benar pepatah KASIH IBU SEPANJANG HAYAT, KASIH ANAK SEPANJANG  GALAH.

Aku ngrasa haru banget. Makanya setelah dapet beasiswa Djarum ini menurutku orang yang paling berjasa adalah My Mom. Pokoknya aku janji demi cintaku ma My Mom, aku bakalan jadi anak yang berbakti dan banggain orang tua.

Kayak pepatah Jawa MIKUL DHUWUR MENDHEM JERO.

ibu-dan-anak

Aku C.I.N.T.A ma My Mom

My Mom C.I.N.T.A ma Aku


DONGA MARANG GUSTI

Rembulan moblong

Lintang pating sumebar

Anging kang sumilir adhem

Swara manuk kang nggegirisi

Tansah nambahi melasku

Ora ana kanca ing sisihku

Kothong rasane manah

Duh,,,kelara-lara..

Kapan bisa ngowahi

Bakal gawe batir esuk-sore

Tansah ngerteni apa anane

Mugi boten dangu malih



Upama Aku Dadi Guru Basa Jawa

Wayah iki basa Jawa wis akeh sing padha nglalikake. Apa meneh bocah-bocah saiki padha ora bisa basa. Ana sekolah guru basa Jawane ora ngajari kanthi temenan. Malah ana guru basa Jawa sing ora lulusan saka basa Jawa. Mula ora kaget yen padha ora ngerteni ngajar sing bener. Lan rata-rata basa Jawa kuwi dadi pelajaran sing paling ora disenengi ana ing sekolah kejaba matematika.

Mula upama aku dadi guru basa Jawa, aku arep gawe basa Jawa dadi pelajaran sing nyenengake. Aku arep dadi guru sing bisa dadi idola murid-muridku. Supaya murid-muridku padha seneng karo aku. Kelas bakal tak gawe rame,supaya murid kuwi bisa aktif lan gampang nampa pelajaran. Nek ora ngono kelas bakal dadi mboseni ora padha nggatekake. Aku bakal golek materi-materi sing gampang dingerteni, nanging ora mlenceng saka kurikulum sing wis ana. Lan bisa narik kawigatene muridku. Neng njero kelas bakal tak gatekke tenan anggonku nganggo klambi. Piye caraku ngomong neng ngarep bocah-bocah supaya aku bisa PD nalika mulang. Anggonku ngomong tak campur-campur wae, ora nganggo basa krama terus, nanging ya ngoko barang  utawa basa Indonesia ben mudheng. Nek ora ngono ora bakal paha ngerti apa sing tak omongke.

Upama aku dadi guru basa Jawa, sing paling penting ya kuwi. Aku kepingin murid-muridku bisa mangerteni basa jawa kanthi temenan, lan bisa numbuhke rasa seneng sajroning ati marang basane dhewe. Supaya basa Jawa kuwi bisa tetep lestari. Aku bakal ngajari unggah-ungguh basa  ngoko lan krama sing bener. Amarga ora pantes yen diarani wong Jawa yen ora bisa basa.

Muga-muga kepinginanku kuwi bisa kalaksanan.



Curpabcy1

Takdir…

Aku pecaya  takdir. Jodoh, rejeki, dan mati sudah ditakdirkan oleh Yang Mahakuasa. kita manusia hanya bisa berusaha dan tawakal. Kayak takdir dapet Beasiswa Djarum. Nggak nyangka banget pokoknya. Berawal dari kegalauan dan iseng. Ambil formulir aja bulan Juli. takut, minder, nggak ada harapan diterima, dan takut sainganya. Eeeee abis lebaran baru dikirim dengan niat coba-coba, nggak niat banget deh. Tapi bener-bener nggak nyangka pas dapet sms pemberitahuan disuruh ikt Psikotes bwat seleksi Beswan Djarum. dari UNNES cuma 10 orang Lho. Nggak nyangka bangeet. Emang takdir..:)


PIWELING

Aja kesusu

Kabeh kudu dipikir

Ora usah grusah-grusuh

Ana wayahe dhewe-dhewe

Sanajan karepe apik

Yen salah,, wis kadhung salah

Ora bakal balik

Ora bisa ngapa-ngapa

Ati lan pikir kudu gathuk