Archive for January 14th, 2009

i offer you this beautiful internship opportunity!!

2 MONTHS INTERNATIONAL INTERNSHIP in CHINA !!
EDUCATION SUSTAINABLE DEVELOPMENT PROGRAM
Overview
ESD China is an innovative program in local high schools to educate students about key topics of Sustainable Development. It aims to inspire action towards a sustainable future, through facilitating an educational experience amongst students helping them understand key values which a sustainable society is based upon. It is a joint program of AIESEC and Plan International* since 2007.*
About Plan International, please visit: www.plan-international.org.
Your Main Responsibility
1. Gaining professional training from Plan International about sustainable development;
2. Selecting specific topics under the sustainable development umbrella and preparing the lesson plan with your team mates;
3. Teaching high school students about sustainable development;
4. Participating in school activities like global village, Art Festival, etc, to present your country and the unique culture;
5. Organizing the impact report seminar in the final week of the traineeship, to get high school, students, sponsors and partners involved to the program, to enlarge the social impact.
Additional opportunities
1. One year free online Chinese course;
2. Volunteering opportunity in local charities;
3. Regional Induction Conference in late March, mingle with 300 plus people;
4. Regular social activities connecting other trainees, alumni and local members;
5. Study tour to places of interests.
Other details
1. Starting date – March 2nd, 2009 (Required)
2. Duration – 8 weeks (Required); longer stay is warmly welcome!
3. Accommodation – you will live in school dorm or home-stay inAIESEC member or local student’s house.
4. Food – provided by school.
5. fee :
Rp. 250.000 : registration
Rp. 1.500.000 : traineeship fee
HOW TO APPLY
send your :
2.motivation letter why you are interested in this programsend to : globalxprogram.aiesecbandung@gmail.com
ASAP
CONTACT INFO
Marlissa Dessy Setyo Utami

Vice President of Outgoing Exchange 08/09
AIESEC Local Committee Bandung
West Java, Indonesia

Email : inspiring_dessy@yahoo.co.uk marlissa.dessy@hotmail.com
YM : inspiring_dessy
msn : marlissa.dessy
Phone : +62 22 920 35 741
Mobile : +62 856 9133 4141

AIESEC LC BANDUNG Jl. Haji Wasid No. 29 Bandung 40238 Indonesia

13 Comments

i dunno what should i tell u first..

grrrr…
tell me that i’m fool!
yes, fool!

cuz after hmm for about one and a half year i live in Bandung, i still can’t remember how to get a place around bandung. in bahasa we called it ” buta jalan!”

hh, that’s one of my weaknesess.
DAMN!

gw udah sering bgd nyasar di bandung. again and again, bukannya belajar dari pengalaman, semua jalan tetep aja keliatan sama. nyasar lagi, nyasar lagi. ga ngerti deh knp..
ky tadi, gw nganterin pacar (iyaaa,,gw baikan lg sm pacar..puas kalian??hehe) ke travel. BARAYA di siliwangi golf.
astaga, SILIWANGI GOLF pu2 hunny! itu bukan tempat yang aneh. bukan tempat yang gw gapernah ksana jg gt. dan bahkan gw punya draft ‘how to get there’ dengan detil2 abis ksini belok sini trus belok situ dan sterusnya. tapi gw TETEP aja NYASAR!!
mana malem, pala gw pusing gaenak badan gitu lg..aaaah… mau nangis bgd gw!!

yesterday, i met a buddy from mexico. her name is martha. she came on monday and will teach fashion design in ICAT,Bandung. since i take a service and learning from AIESEC in ICX side, gw harus menjadi teman bagi exchange participant (EP) yang internship ke Indonesia, Bandung khususnya. this is my first experience actually. and i feel great!!
ga susah ngobrol sm EP, cuma nanya dikit, trus dy yg bakal nyrocos cerita,, trus kita tinggal nanggepin deh.. x)

me – momon – marsha – martha, when we had a lunch in sushitei.

gw seneng, kegiatan gw balik lg ky waktu SMA,,
gak cm kuliah-pulang-gak ngapa2in-main-internetan spanjang hari-nyampah.
bener2 hidup yang sampah! haha.
jadi sekarang gw ngerasa sedikit melakukan hal yang berguna aja buat hidup gw dengan berperan aktif di AIESEC.
kmrn gw jg nge-apply HIMA Humas divisi PR.
hmm, moga2 ktrima yaaa…

tapi yaaa,,dengan bgitu gw harus bisa siap sedia dengan smua kesibukan gw nantinya.
klo gw sih oke2 aja,,
tapi gw bermasalah sm ‘kehidupan gw yg lain’ itu..
hmm, gw slalu pengen kedua belah kehidupan gw bisa berjalan selaras.
capek bgd harus nangisin hidup yang jomplang sebelah, yg 1 mengikat yg lain, dan sebaliknya.
dan gw SELALU berusaha buat nyelarasin itu. *walaupun slalu dirasa ga cukup.

well, ayo dong puu smangaaat..
bisa kok, bisaaaa… x)

*sebenernya gw mo cerita byk dari kmrn, tapi bingung mo cerita dari mana dulu. hee..

,

No Comments